We heten Dr. Niki Cruyt welkom!

Vanaf oktober 2022 start dr. Niki bij ons als tijdelijk vervangende arts. Zij staat net zoals alle andere artsen klaar om u zo goed mogelijk te begeleiden en te verzorgen. Zoals altijd werkt zij ook in overleg met onze vaste huisartsen.

We heten dr. Niki van harte welkom!

We heten dr. Caroline De Meestere welkom!

Vanaf oktober 2022 start dr. Caroline bij ons als huisarts-in-opleiding (HAIO). U kan bij haar terecht voor alles waarvoor u een huisarts nodig heeft. Er is telkens overleg met onze vaste huisartsen.
We heten dr. Caroline van harte welkom!

Dr. Marc Lemiengre op pensioen

Op 1 oktober 1972 begon dr. Marc Lemiengre aan zijn opleiding geneeskunde. Nu vijftig jaar later hangt hij zijn stethoscoop aan de haak. Wij bedanken dr. Marc voor zijn jarenlange goede zorg en inzet. 

Wij wensen hem een deugdoenend pensioen toe!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Uw voorschriften op zak. 

 U hebt het waarschijnlijk al opgemerkt tijdens uw bezoek bij de huisarts dat u geen papieren voorschriften meer meekrijgt. Alle voorschriften worden automatisch en elektronisch op uw identeitskaart geplaats. Hiermee kan u vlot naar de apotheek gaan en is de kans miniem dat u ze kwijtspeelt. Nu kan u ook uw voorschriften op uw gsm ontvangen met onderstaande app. Ga vlug naar onderstaande site en installeer het snel!

http://        https://voorschriftopzak.be/#/welcome

Dr. Julie Poté blijft bij ons in de praktijk.

Vanaf oktober 2019 start Julie als vaste waarde in onze praktijk.

Velen van u zullen haar al kennen als onze huisarts-in-opleiding. Na haar studies heeft dr. Julie beslist om ons team dagelijks te blijven versterken. Zij staat dus net als dr. Marc en dr. Marieke dagelijks klaar voor uw zorgen. Ook zij houden telkens overlegmomenten, zodanig dat elke arts u op elk moment kan bijstaan.

We heten Sietske welkom!


Sedert 18 februari 2019 is Sietske gestart als medisch secretaresse in onze praktijk.

Sietske ondersteunt de praktijk op administratief vlak.
U kunt steeds bij haar terecht om telefonisch of in de huisartenpraktijk zelf een afspraak te maken. 

We heten Sietske van harte welkom in onze praktijk!

GMD+: uw persoonlijk preventieplan

Gepost op zondag 6 april 2014

Iedereen tussen 45 en 75 jaar die een globaal medisch dossier bij onze praktijk heeft afgesloten, kan een persoonlijk preventieplan of GMD+ laten samenstellen.

Een persoonlijk preventieplan bepaalt welke gezondheidsrisico's u loopt, welke erfelijke aandoeningen voor u belangrijk zijn en of levensstijlaanpassingen en vaccinaties nodig zijn.

Voor u preventieplan beschikken wij sedert april over een electronische vragenlijst. U kan deze in de wachtzaal invullen in navolging van een gewone consultatie. De resultaten van de vragenlijst worden electronisch doorgestuurd naar ons medisch dossier. Na het invullen van de vragenlijst maakt u een specifieke afspraak om de resultaten van de vragenlijst te bespreken. 

Het kan gaan om:

  • een aanpassing van uw levensstijl: gezonde voeding, voldoende beweging, stoppen met roken en/of verminderd alcoholgebruik
  • opsporen van uw risico op suikerziekte en hart-en vaatziekten
  • opsporen van dikkedarmkanker, borstkanker en baarmoederhalskanker
  • vaccinatie voor griep, difterie-tetanus, pneumokokken, kinkhoest

Voor een preventieraadpleging betaalt u evenveel als een normale raadpleging. Het bijkomend bedrag voor uw preventieplan (GMD+) wordt via derdebetalersregeling geregeld, op voorwaarde dat u een vignet van de mutualiteit meebrengt.

Griepvaccinatie

Gepost op maandag 16 september 2013

Waarom vaccineren tegen de griep?

Vaccinatie is de enige manier om u tegen de griep te beschermen.

Griep is een zeer besmettelijke ziekte die elk jaar in de winterperiode opnieuw opduikt. Elke winter krijgen gemiddeld 1 op de 10 mensen de griep. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommige mensen kan de griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven er ook honderden mensen aan de gevolgen van de griep.

Als u gevaccineerd bent, dan is de kans dat u griep krijgt veel kleiner. Als u toch griep krijgt, dan wordt u minder ziek en is de kans op complicaties zoals longontsteking ook veel kleiner. Bovendien vermindert de kans dat uw ‘eigen’ ziekte verergert (bijvoorbeeld ontregeling van uw diabetes).

Wie moet zich vaccineren tegen griep?

De griepprik is sterk aanbevolen voor:

  • zwangere vrouwen die in het tweede of derde trimester van hun zwangerschap zijn op het ogenblik van het griepseizon;
  • mensen met een hartziekte, een longziekte zoals ernstig astma of COPD of lever- of nierziekte;
  • diabetespatiënten
  • mensen met een chronische spierziekte
  • mensen verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling
  • personen ouder dan 65 jaar;
  • al wie in een woonzorgcentrum of ziekenhuis opgenomen is;
  • alle mensen die onder hetzelfde dak wonen als de bovengenoemde risicopersonen of zorgen voor kinderen jonger dan 6 maanden;
  • alle personen werkzaam in de gezondheidssector.

Ook voor gezonde mensen vanaf 50 jaar kan vaccinatie zinvol zijn. Bespreek dat met uw huisarts.

Wanneer vaccineren?

Laat u tussen midden oktober en midden november vaccineren. Zolang het griepvirus niet is doorgebroken, blijft vaccinatie nuttig. Het vaccin beschermt pas na twee weken en is maar goed voor één winterperiode.

Elk jaar moet u dus opnieuw een griepvaccin krijgen.

Hoe laten vaccineren?

  • Vraag een voorschrift bij uw volgend bezoek. Haal daarmee het griepvaccin bij uw apotheker (bewaar het in de koelkast!)  en maak een afspraak tussen midden oktober en midden november.

Hoeveel kost het?

Bent u een van de mensen voor wie het vaccin is aanbevolen, dan wordt het griepvaccin gedeeltelijk terugbetaald. Het kost dan ongeveer 6 euro. Heel wat ziekenfondsen geven nog extra korting. Voor mensen die in een woonzorgcentrum wonen is het vaccin vanaf dit jaar gratis in Vlaanderen. 

Meer weten?

surf naar www.griepvaccinatie.be